Another crazy travel idea!

Anyone willing to go to Jogja in Feb 2009? How about going to Dieng Plateau from 6-11th Feb 2009. Or if we want to climb Mount Merbabu, we can add another day & coming back home thru Solo. The cost is approximately RM410 per person for the airflight. The total cost might not go beyond RM1000, unless you wanna shopping (till drop) in Malioboro.

Why Feb? Because that’s the time I’ll be free. The following is the possible itinerary:

Day 1
4PM – Arrive at Jogja, stay at low-cost hotel & enjoy nite-life in Jogja. Can shopping for head scarf here….they are cheap :D

Day 2
7AM – Depart to Dieng Plateau ~ estimated 4 hours journey
12PM – Lunch & solat, then enjoy the places in Dieng

Day 3
Continue to visit places in Dieng

Day 4
7AM-12PM – Still at Dieng
12PM – Depart to Selo, basecamp to Mount Merbabu ~ maybe 6 hours journey
6PM – Overnight at the basecamp or nearby rest house

Day 5
7AM – Trekking Mount Merbabu & enjoy scenery from the summit

Day 6
9AM – Trekking down Mount Merbabu
2PM – Should reach the basecamp by lunch time
4PM – Depart to Solo & stay overnight there

Day 7
8AM – Depart home

This is Mount Merbabu as seen from Mount Merapi…

You know what? We can photograph the infamous Mount Merapi from Merbabu!! Well…I have been to Merapi….muahahaha….

BEWARE! One major risk! Weather! February is known as the wet season in Indonesia. We have to study the risk first.

If interested, leave your comment. I’ll contact you if confirmed.

9 Comments

  1. Jass October 6, 2008 at 8:49 am #

    Berminat Doc utk gi Deing tapi malas nak manjat Merbabu, nak simpan lutut untuk Rinjani plus Feb lum sempat nak training.

  2. Jamal Rahman October 6, 2008 at 8:55 am #

    Ali pun cakap camtu jugak…..Merbabu tu kira bonus lah kalau nak gi. Secondary objective. Primary should be Dieng. Nengok la cam mana. Kena nego dgn orang Indonesia dulu.

  3. dR ali October 6, 2008 at 9:30 am #

    count me in…. :-)

  4. salina October 6, 2008 at 12:30 pm #

    saya pegi dlm mimpi jer lah nampaknyer. keke. bawak balik gambo meletop-letop yer nanti.

  5. hasmanizam October 6, 2008 at 11:28 pm #

    Saya memang berminat. Tapi plan nak bawak bini. Takyah naik merbabu la dr jamal. Kita shopping kat jogja sampei pengsan then enjoy scenery kat dieng plateu. Repeat purwacheng lagi sekali…..do let me know kalau trip ni confirm…hehehehe (another possible confirmed participant). Tapi kalau tak dapat saya terpaksa ler pergi trip lain bawak bini….muahahaha nak tunaikan janji sblm gi Bromo aritu

  6. Jamal Rahman October 7, 2008 at 8:32 am #

    Wah…ramai yg tak nak naik Merbabu ni…..Tengah tunggu Kaboel online. Nak discuss dgn dia. Kalau contact tourist guide kat Dieng, tak pasal2 je kita kene sembelih….

  7. sherrina October 8, 2008 at 9:25 am #

    fullamak, bestnya….

  8. remi October 8, 2008 at 2:10 pm #

    fualahhhh…..semangat-mangat nak gi dieng…hehehhehe. takpa2. pegi lah, nanti hantar gambar kat saya. ekekkekeke.

    dr j sorang jek nak naik merbabu…dahsyat….dahsyat…nih tak lama lagi bleh dah nih register dengan orang gunung kuala lumpur. nanti saya soh paie bagi borang…ekkekeekeke

    ps://duhai kekasihku, cintaku tertinggal di fansipan, haruslah ku kembali, untuk bersamamu….

  9. Jamal Rahman October 9, 2008 at 8:08 am #

    Balik Fansipan nanti bagi report lah Remi….selamat & best kalu…next year kita gi lagi… :D

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*