Borobodur-Dieng-Jogja Exodus Update IV

Few more days to go. Exactly 7 days from today. Changed the currency today. I managed to get RM328 for IDR1 mil at Hamid Bros. Maybe cheaper in another money changer but I was already at Hamid Bros to buy few books.

No need for any new thing but maybe I buy a thinner glove at Corezone tomorrow.

Passport is ready. Will just bring my sling bag & the Lowepro Primus. Thinking to bring two camera bodies (3 including D-Lux 4) :D ….but still undecided.

Update: What I bought at Corezone :D

No…no glove bought. There was one glove that I like but at RM170 per pair…..I think I better use the old one.

26 Comments

  1. Zara~AB February 2, 2009 at 6:12 pm #

    beshnya trip nie! heard it from the tinta creative! have fun then! im off to indonesia jugak, tapi ke tempat lain!

  2. ND February 5, 2009 at 12:26 pm #

    My passport sudah ready…duit sudah ready..bwk 3 juta rupiah kot…
    credit card sudah ready (just in case kalau nak shopping..haha)…brg2 photography sudah ready…

    hanya menunggu hari Isnin … hehe

  3. Jamal Rahman February 5, 2009 at 1:13 pm #

    Hebat ND…hebat…..tapi sayang 3 org tarik diri atas sebab2 yg mustahak :( So altogether cuma ada 13 orang sahaja….

  4. ND February 5, 2009 at 2:03 pm #

    ohh..siapa 3 org tu?

  5. Jamal Rahman February 5, 2009 at 4:16 pm #

    Bukan saya lah :)

  6. hisyamrahman February 5, 2009 at 6:00 pm #

    have a safe journey….may the force be with you….

  7. dR ali February 6, 2009 at 4:56 pm #

    hari kat Hamid Bros. 1 juta = RM 320.00

  8. Jamal Rahman February 6, 2009 at 5:00 pm #

    Luarbiasa! Makin murah duit Indonesia!

  9. hasmanizam February 6, 2009 at 5:16 pm #

    Smlm Mizi dpt satu juta RM318….saya maybe esok pegi tukar kt Hamid Sisters
    :)

  10. Kavalera February 6, 2009 at 5:44 pm #

    saya dah tukar duit tadi.. IDR1j dapat Rm320.. K.A Mohamed Shariff..

  11. ND February 6, 2009 at 8:21 pm #

    murah2nya kat sana…sini tak sure lagi berapa..blom tukar lagi

  12. remi February 7, 2009 at 7:27 am #

    bese kat kl ada 3 spots diorang tukar duit. chow kit, masjid india dengan midvalley. rm 320 murah turrr…rasa cam nak tukar duit untuk bulan 6 sekali jek. tahun lepas 370 kan…dahsyat, dahsyat, banyak betul turun. Jadi sekarang nih kawan-kawan saya dah ramai la jadi jutawan. hehehehe.

    anyway, kalo makan bebek tuh janganlah lupakan saya ye. :-)

    ps://pi soto mpok giyem tak?

  13. Jamal Rahman February 7, 2009 at 9:46 am #

    Tak Remi…sebab kami dari Jogja. Takkan patah balik ke Boyolali pulak…..mau patah tulang belakang duduk dalam bas nanti :D Anyway, jangan lupa kami bila naik Fansipan nanti…..Ambik gambar banyak2 tau…walaupun Canon…kami pasrah! Ha ha ha

  14. remi February 7, 2009 at 12:57 pm #

    hahhaha…that is funny. tapi tak jauh rasanya jogja ke boyolali. kalau boleh cari tempat makan lain yang best. kalo ada nanti kasi tau. boleh repeat…hehehehe.

  15. hasmanizam February 7, 2009 at 8:30 pm #

    Just tukar duit tadi kat ‘Hamid Sisters’ aka KA Mohd Shariiff…RM320 = 1 Juta Rupiah……jutawan gue hari ni :)

  16. Jamal Rahman February 7, 2009 at 8:38 pm #

    KA M S tadi…RM319 :D

  17. ND February 8, 2009 at 1:44 am #

    tgk online..exchange rate 1 juta IDR = RM309…

    tapi rasanya tak dpt kot rate camtu..hehe..kena gi chowkit nih!

  18. bigbro February 8, 2009 at 2:48 am #

    td tukar kat ampang park.. dpt RM313..
    siap mintak rm300 dah la.. wakkaka..
    dia sound.. dh murah nak murah lagi ke.. wakakkaakaa…

  19. Jamal Rahman February 8, 2009 at 7:37 am #

    Bertuah ND kalau dapat that rate in the market. MAsa saya dapat RM319, rate dalam RM316

  20. remi February 8, 2009 at 10:38 am #

    serious aa murah rm 313 tuh. rasa cam nak beli jek.

  21. ND February 8, 2009 at 12:52 pm #

    Ok baru je tukar duit…dpt mcm harga bigbro..RM313 gak..hehe

  22. Jamal Rahman February 8, 2009 at 1:21 pm #

    Takyah remi, bulan 6 nanti, jatuh pada 250 utk satu juta :D

  23. Jamal Rahman February 8, 2009 at 9:17 pm #

    Kaboel contacted me via YM just now. I asked him to book Kristina for us :D

  24. hasmanizam February 8, 2009 at 10:59 pm #

    Kristina pon nmpk mcm best…..huhuhu…uish tak sabornya…esok dah

  25. ND February 8, 2009 at 11:07 pm #

    hotel Peti Mas pun famous..diorang kata better..
    memana je lah..hehe

  26. nanirostam February 23, 2009 at 10:23 pm #

    Seronoknyer hidup kamu, banyak berjalan. Tangkap-tangkap gambar tu pun memang mengasyikkan. Macam-macam pemandangan dapat kamu lihat, samada yang indah mahupun yang buruk. Akak dari dulu, memang minat berjalan, tengok tempat orang. Tapi rasa tak tercapai sebab bila dah jadi isteri orang, mak orang makanya rumah adalah sebaik-baik tempat untuk seseorang prempuan menghabiskan masa. duh….

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*